מכת הגניבות ופריצות – הרהורים ומחשבות
בשבוע שעבר גנבו לאחי, רונן, את הרכב. הגנבים פרצו לביתו בכפר הוותיק, הסתובבו בבית באין מפריע, לקחו את תיקה של אשתו ובו מפתחות הרכב ומזומנים. בני המשפחה ישנו ולא הבחינו בפורצים. רק בבוקר הבינו כי במהלך הלילה הסתובבו להם הפורצים בדירתם.
בבוקר שלמחרת התברר גם כי היו פריצות נוספות בכפר. היו תושבים שהבחינו בפורצים ויידעו את רכז הביטחון. לביתו של השכן, דני, הם גם ניסו להיכנס, אך דני “ביצר” את חלונות ביתו באופן שמנע מהם לממש את זממם. כמו כן, התברר כי תעוזת הגנבים היא כה רבה עד שהם פשוט תלשו את מחסום היציאה מן הכפר ממקומו וסללו את דרכם אל הכפר וממנו בבטחה.
לאור גל הפריצות (שאינו הראשון מסוגו) אני מבקש לעלות על הכתב מספר הרהורים:
א. ראשית, המלצת מביני ענין מדברת על התקנת מערכת אזעקה מתקדמת שתבריח את המבקשים לפרוץ לבית. הבעיה היא כפולה: עלות כספית גבוהה מחד, ומאידך, כפי שיודע כל מי שבביתו מצויה מערכת כזו, אין בטוחה שהמערכת לא תפעל כאשר חתול חולף על פני אדן החלון, ואזעקת שווא לא רק שהיא מפריעה היא גם מבהילה.
ב. שנית, אפשרות שהועלתה בעבר באסיפה שהתקיימה בנושא בכפר: מסירת הודעה בכריזה. הגנבים, כך מלמד הנסיון, אינם מסתפקים בפריצה לבית אחד. הם עוברים ופורצים למספר בתים, כשלא פעם ויקטור השומר ו/או אמנון רכז הביטחון יודעים בשלב כזה או אחר על הימצאותם בכפר. הרעיון היה למסור הודעה קצרה בכריזה (כמו: “גנבים בכפר”) באופן שיעיר את התושבים, ואולי גם יבריח את הגנבים. הבעיה בפתרון זה: הכריזה יכולה ליצור בהלה במיוחד בקרב הילדים הישנים.
ג. פתרון אחר, שטרם נוסה, ואותו אני מבקש לקדם הוא זה: ברגע שרכז הביטחון ו/או השומר מקבלים דיווח על הימצאות גנבים בכפר, תשלח הודעת SMS לתושבי הכפר ובה שתי מילים “גנבים בכפר”. כך יוכלו התושבים, על פי בחירה, לקום משנתם, להדליק אור בבית, או לפחות להיות דרוכים יותר. כך אולי גם נמנע את המצב האבסורדי שבו ישנם גנבים בכפר, רכז הביטחון מדווח על פריצה או גניבה של רכב, ואילו יתר תושבי הכפר ישנים באין מפריע, ועלולים להיות “הקורבן” הבא. אני הייתי מאוד שמח לו ניתנה לי ההזדמנות להיות מדווח בזמן אמת, כך שאוכל לבחור אם להמשיך לישון ולקחת סיכון שגנבים יפרצו גם אלי, או לקום, להדליק אור בבית ולמנוע את הפריצה.
הפתרון של שליחת הודעה בטלפון הנייד הוא אידיאלי. כל תושב יכול לבחור אם להצטרף לרשימת מספרי הטלפון שיקבלו הודעה כזו או לא. מי שחושש שמדובר בצעד מטריד ו/או לא מועיל לא יכלל ברשימה ולא ידווח.
מבחינה טכנית מדובר בהליך פשוט וקל. בית הספר בעין החורש שבו אני עובד נוהג באופן קבוע לשלוח הודעות SMS קולקטיביות להורי התלמידים עם תזכורות שונות. והכל – בלחיצת כפתור.
אני מקווה שדברים אלו יעוררו דיון בכפר ומחשבות נוספות כיצד למנוע מצב שבו גנבים מתהלכים באמצע הלילה בתוך בתי הכפר, ועושים בקניינו כרצונם…ועוד לא אמרתי מילה לגבי הטראומה שיכול מפגש לילי עם גנב להוות עבור ילד קטן.
הרעיון המוצע הוא פשוט לביצוע וחיוני בנסיבות החיים של כפר חגלה 2012.
דרור אלנר,
dror_elner@hotmail.com
תושב הכפר
One thought on “גל הפריצות – מה עושים?”
Comments are closed.
הרעיון נראה לי בר ביצוע ובמיידי.
אינו דורש תשתית או הוצאות אחרות.
אך מעבר לזה. יש לבדוק עוד אפשרויות התראה.
ובעיקר, יש לשכנע את נטולי האזעקות להתקינן.
אמנם לעיתים הפעלת אזעקה בשעות היום אינה יעילה ביותר וגם מהווה מטרד.
אולם, בשעות הערב והלילה, אין דבר המרתיע גנבים יותר, מאשר אזעקה שמופעלת בבית המועד לגניבהֱ.
בלהה להב